Pečené tortilly

Poznáte ten pocit, keď máte dohodnutú návštevu na 18:00 a Vy z práce odchádzate o 17:00 a je Vám jasné, že stíhate max. zbežne upratať, nie to ešte dačo fajné chystať? 😱

Tu sa ideálne hodia tieto tortilly. Tortilly máte predsa v zásobách, takže sa cestou ani nemusíte zastaviť v obchode. (mrkni: Čo mať vždy doma – zásoby! – (lahsie.sk)).

Potrebujeme

Zapnete rúru – na 200° C, kým sa zohrieva vytiahneme balík tortíll a rozrežeme všetky tortilly (kľudne naraz) na trojuholníky. (najrýchlejšie to ide /kupodivu/ nožnicami 😀 – true story). Rozhodíte jednotlivé trojuholníky na plech vystlatý papierom na pečenie, pokvapkáte olejom, prípadne posolíte (môžete vynechať) a šupnete do rúry. Do 3 minút vytiahnete chrumkavé, zlatavé sneky.

Sú chutné aj takto samostatne, alebo k nim môžete otvoriť hummus (ak nájdete v chladničke) alebo zmiešate kečup so zmesou korenia a mate „dip“. Vymyslíte kreatívne podľa toho, čo máte v chladničke a koľko máte času.

BTW, keď už máte rozpálenú rúru, rovno tam hoďte aj tieto fazuľky Pečené korenené biele fazuľky – (lahsie.sk) – síce sa pečú dlhšie, ale zas, kým sa budú piecť stíhate povysávať :D.

PS -naša „skoro 3ročná“ je ich najväčší fanda.

One thought on “Pečené tortilly

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *