Cestoviny pomodoro s baby špenátom a hráškom (z ryžovaru)

Cestoviny v pomodoro omáčke s baby špenátom a hráškom, k tomu naparený mangold a mrkva a čerstvé hráškové klíčky. Posypané lahôdkovým droždím.

Polovica milovníkov talianskej kuchyne a „all dente“ cestovín sa práve zhrozila, druhá polovica sa so skeptickým úsmevom chce pozrieť, ako dosiahneme za pomoci ryžovaru správnu štruktúru cestovín, aby sme ich nerozvarili, keďže ich nedáme do vriacej vody (ale rovno do studenej) a nevypneme v presne stanovený čas… je to jednoduché – nedosiahneme… cestoviny budú normálne uvarené do mäkka… ale zato mamine nevykypela voda z hrnca, kým fúkala boľavé koleno, a ani homeoffice makačovi, čo potreboval dokončiť neplánovaný videohovor so šéfom…

  • Ak nemáte ryžovar, postupujte rovnako, akurát to dajte všetko do jedného hrnca a varte na miernom ohni s občasným zamiešaním, kým to nie je všetko mäkké (cca 20 min). odmerka = 160ml

na cca 3 porcie potrebujeme:

  • 4 odmerky cestovín (použila som Panzani Rigatoni – lebo sú hrubšie a nerozvaria sa tak rýchlo, ale môžete použiť aj penne alebo fusilli, v žiadnom prípade však nepoužívajte 3minútové cestoviny, sú príliš tenké a rozvaria sa vám na kašu)
  • 1 odmerku červenej šošovice
  • 5 odmeriek vody
  • 1 hotovú pomodoro omáčku (použila som Barila 400g)
  • 1 ČL koreniacej zmesy na cestoviny bez soli (ak použijete ochutenú omáčku, tak môžete vynechať
  • 100 g baby špenát a 2 hrste mrazeného hrášku – zamiešame až do uvarených cestovín

Do ryžovaru hodíte všetky ingrediencie – cestoviny, červenú šošovicu, pomodoro omáčku a vodu- (okrem špenátu a hrášku), pomiešate a zapnete ryžovar. Ak si spomeniete, tak po 20-25 minútach ryžovar vypnite a odstavte nádobu s cestovinami vedľa na čistú podložku. Ak si nespomeniete, nič sa nedeje, ryžovar sa vypne sám, akurát cestoviny budú o kúsok mäkšie.

Po dovarení vmiešate do cestovín baby špenát a mrazený hrášok, zamiešame, ochutnáme, ak treba posolíme.

Mne sa ešte hore naparoval mangold a mrkva.

poznámka: kým sa Vám cestoviny varia je super si pripraviť 1 tanier a čistú podložku alebo utierku pod ryžovar. Na tanier šupnete naparovací nadstavec (je z dola zaparený a ak by ste ho položili na linku zostane pod ním voda). Na čistú podložku alebo utierku položíte ryžovar s uvarenými cestovinami – je to dôležité, aby sa ryžovar zospodu nijako nezašpinil, pretože je to plocha, čo sa dotýka variaceho telesa. Ja mám konkrétnu podložku, ktorú používam len na ryžovar, ale to preto, že to je môj (kto by to uhádol) obľúbený spotrebič.

2 thoughts on “Cestoviny pomodoro s baby špenátom a hráškom (z ryžovaru)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *