Priznávam sa, že som tento recept chcela nazvať rýchla pizza, ale došlo mi, že každý, kto má rád originál pizzu s tenučkým kysnutým cestom, doma robenou paradajkovou omáčkou, obloženú mozarellou (rozumej nevegan ), by ma asi ukameňoval… nehovoriac o tom, že si to vyžaduje násobne viac energie a času (zamiesiť, nechať vykysnúť, rozvaľkať, piecť…). A tak si vravím, keď vaše dieťa započuje na ihrisku, že iné dieťa má na obed pizzu a vy viete, že nie je šanca aby prestalo o pizzu žobroniť a máte tak 30 minút, aby ste ju vyčarovali, je čas na tento recept. Skúste.
na 1 pizzu potrebujeme:
- 200 g špaldovej múky (dala som 130g hladkej a 70g celozrnnej)
- 1 bal. prášku do pečiva (bez fosfátov)
- 1/4 ČL soli
- 150 g nesladený biely jogurt (použili sme sugar free coconut Vemondo z Lidlu)
- 4 PL repkového oleja
- —
- paradajkovú omáčku (použili sme Pomodoro od Barilla)
- čokoľvek navrch podľa veku dieťaťa – napr. kukuricu, šampiňóny, cukinu, papriku, paradajky, zelene olivy, lahôdkové droždie alebo vegan syr etc.
Príprava trvá cca 5-10 minút (záleží od toho, koľko času strávite krájaním zeleniny) a pečenie cca 20-25 minút.
- Zapnite rúru, nech sa zohreje na 200° C.
- V miske zmiešame všetky horeuvedené ingrediencie – múku, prášok do pečiva, soľ, nesladený biely jogurt, olej – žiadne veľké miesenie sa nekoná, zamiešaš a hotovo. Vyklopíme na plech pokrytý papierom na pečenie/silik. podložkou a stierkou roztlačíme do tenkej vrstvy na plech.
- Cesto polejeme paradajkovou omáčkou, posypeme bylinkami alebo zmesou talianskeho korenia, posypeme mrazenou kukuricou a inou (vami zvolenou) zeleninou. Namiesto vegan syra môžeme posypať pizzu neaktívnym lahôdkovým droždím (http://lahsie.sk/?p=95) .
- Pečieme cca 20 minút.
Pingback:Pečené korenené biele fazuľky -