Pečené korenené biele fazuľky

Aj Vám „príde“ logické, že keď už zapnete rúru, tak ju nezapínate kvôli jednej veci? Keď už sa k tomu odhodlám ja, snažím sa upiecť vždy aspoň dve – tri veci, lebo ma „štve“, že to zaberie toľko času – rozpáliť na konkrétnu teplotu, čas kým sa to upečie, musíte dávať pozor (značka – zlenivela pri ryžovare :D), zostatkové teplo, kým rúra chladne- tak nech to stojí za to…

A tak po dopečení chlebu (Celozrnný kváskový ražný chlieb, bez miesenia (z rúry) – (lahsie.sk)), šupnete do rúry aj tieto pečené tortilly ( https://lahsie.sk/?p=624 ) alebo po dopečení „pizza koláču“ (Pizza koláč (z bieleho jogurtu a bez kysnutia do 30 min.) – (lahsie.sk)) upečieme aj tieto ochutené fazuľky – ktorých príprava trvá presne 4 minúty, pecu sa cca 25-30 a rúra je už aj tak rozohriata… (môžete ich použiť ako snack, alebo aj na ozvláštnenie jednoduchšieho jedla, či šalátu).

Potrebujeme

  • 1 plechovku bielych fazúľ
  • 1 PL olivového oleja
  • 1PL kukuričného škrobu
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušenej cibule
  • 1/2 ČL soli – ak použijete zmes korenia čo už obsahuje soľ tak vynechajte
  • 1/2 ČL zmesi korenia ( ja najčastejšie používam bruscetta korenie, prípadne talianske bylinky, alebo údenú papriku)
  • sušené neaktívne lahôdkové droždie na posypanie (voliteľné)

Otvoríme plechovku fazúľ, obsah vylejeme do sitka a premývame prúdom vody, kým neprestanú peniť (cca 1 minúta). Následne v miske zmiešame všetky vyššie uvedené prísady – olivový olej, koreniny a škrob. Do tejto „kašičky“ vhodíme prepláchnuté fazule, pomiešame a vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie/ silik. podložkou. Rúra už je predhriata z predchádzajúceho receptu, ak nie, tak ju predhrejte na 200° C – a pečte cca 25 minút ( kým budú chrumkavé). Na záver môžete posypať lahôdkovým droždím. Enjoy.

BTW – všetky strukoviny z konzervy premývame pod studenou tečúcou vodou, kým prestanú peniť. Je to dôležité, pokiaľ Vás strukoviny silno nadúvajú. Samozrejme, ak si strukoviny varíte sami, viete nadúvaniu predísť tak, že ich vopred namočíte a vodu vymieňate, prípadne pri varení používate bylinky proti nafukovniu – saturejka, bobkový list, rasca etc.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *