Tortilla plnená tým, čo zostalo z obeda

Aj Vám sa už stalo, že ste spravili parádny obed a dieťa povedalo, že to nechce jesť? Alebo ste prišli z práce domov, a v chladničke je akurát ryža a naparená zelenina zo včera a inak nič moc? (Ryža s quinoou a kopou naparenej zeleniny (z ryžovaru) (lahsie.sk)) Skúsme to, čo zostalo, zabaliť do (celozrnnej) tortilly. BTW, ako zistíte, či je niečo celozrnné, bez ohľadu na to, čo píšu na obale, si prečítajte TU – Ako zistiť, či je pečivo naozaj celozrnné (bez ohľadu na to, čo píšu na obale) (lahsie.sk)

Budeme potrebovať:

  • uvarenú obilninu a naparenú zeleninu (ak nezostala, stále si viete zaliať kuskus, takže kríza je zažehnaná)
  • tortillu (počet kusov podľa toho, ako veľmi ste hladní)
  • konzervu fazule (ideálne dáky ochutený mix, napr. s kukuricou v paradajkovej omáčke, nech nemusíte riešiť dresing)
  • tofu (ideálne ochutené – údené, lahôdkové, teriyaki … nech nemusíte riešiť dochucovanie)

Všetko to na seba navrstvíte – tortillu, ryžu, naparenú zeleninu, zo 2 lyžice ochutenej fazule aj s omáčkou, a kus tofu, zabalíte do balíčka (na tortillách je návod, ako sa to dá zabaliť, ale môžem Vám hodiť video na FCB stránku Ľahšie). Ak Vám hlad dovolí, opečte to na panvici z oboch strán, tým sa to zohreje a zároveň tortilla schrumkavie a skompaktnie a bude sa to lepšie jesť.

Mojej dcére som takto neraz zachránila prázdne brucho, keď vymýšľala, že nechce jesť 🙂 Skúste

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *