Celozrnné špagety s beluga šošovicou (z ryžovaru)

Toto je ideálne jedlo pre prípad, že máte naplánovaný meating alebo poradu a netušíte, či bude trvať 15 minút alebo 45 (true story), pretože aj keď ste počuli kliknutie, že ryžovar dovaril, nemusíte to bežať vypínať, totiž ani beluge, ani celozrnným cestovinám pár minút ďalšieho ohrievania neuškodí.

Na cca 3 porcie budeme potrebovať

  • 300g „celozrnných“ špagiet (ja som mala z Lidlu – na obale síce mali uvedené, že sú celozrnné, ale úvodzovky tam sú právom, kvôli pomeru sacharidy/vláknina- pre viac info mrkni TU: Ako zistiť, či je pečivo naozaj celozrnné (bez ohľadu na to, čo píšu na obale) – (lahsie.sk))
  • 350ml hotovej paradajkovej omáčky (použila som Tomatensauce z DMky)
  • 4 odmerky vody
  • 1 odmerku beluga šošovice
  • 1 na kocky nakrajanu cukinu
  • 1PL korenia na cestoviny – voliteľné ( ja som použila od Davidkovo kořeni- Cestoviny od maminky – je bez soli)

Do ryžovaru vložíme napol prelomene „celozrnné“ špagety (s lámaním špagiet môžete v pozadí počuť lámanie talianskych sŕdc 🤷🏻‍♀️), jednu odmerku beluga šošovice, nakrájanú cukinu, zalejeme to paradajkovou omáčkou z DM (odporúčam do ryžovaru dať cca 300ml a zvyšok si odložiť- polejete tým cestoviny, keď sa dovaria), cca 4 odmerky vody, prihoďte zmes korenia na cestoviny (ideálne bez soli). Zapnite ryžovar, po cca 25 minútach sa prepne do ohrievacieho módu. Ak máte čas, vyberte nádobu s uvarenými cestovinami na čistú podložku a zamiešajte). Ak treba dosoľte/dokoreňte. Navrch nalejte zvyšok paradajkovej omáčky, čo Vám zostala a môžete to posypať neaktívnym lahôdkovým droždím (Lahôdkové droždie – čo je to a prečo ho mať vždy doma? – (lahsie.sk))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *