Tento článok ani nemá za ciel tváriť sa ako recept… je to skôr návod, ako si spraviť (za pomoci ryžovaru) prílohu k jedlu, napríklad k cíceru na smotane (recept nájdete TU) .
Na cca 2 porcie potrebujeme:
2 odmerky premytej ryže (napr basmati)
1 odmerku quinoy (ja som použila farebnú, ale môžete aj klasickú bielu)
soľ (na toto množstvo cca pol čajovej lyžičky, ale samozrejme môžete dodatočne dosoliť)
6 odmeriek vody
* do naparovacieho nadstavca vložte zeleninu – ja som dala mrazené fazuľové lusky, čerstvú vopred nakrájanú a odstátu brokolicu (Prečo brokolicu nakrájame a čakáme 40 minút, kým ju uvaríme (lahsie.sk)) a umytú a rozrezanú bok choy.
Všetky prísady vložte do ryžovaru – ryžu, quinou, soľ a vodu a zapnite ho. Keď ryžovar dovarí a prepne sa do ohrievacieho módu, je lepšie ho vypnúť a hrniec umiestniť mimo ohrievacej nádoby, tzn. v rukaviciach vyberte hrniec s uvarenou ryžou a odložte ho na čistú podložku, alebo utierku. Rovnako je lepšie vybrať naparovací nadstavec so zeleninou a umiestniť ho mimo hrnca s ryžou (ja ho dávam na čistý tanier).
Pingback:Tortila plnená tým, čo zostalo z obeda