Banánové lievance (z ovsenej a pohánkovej múky)

Potrebujete panvicu na lievance! WHAT? nieee.. .nepotrebujem! OK OK OK, nepotrebujete, ale chcete…

Dobrá správa je, že ju využijete okrem lievancov ešte na všakovaké fašírky (pozri napríklad tieto cviklové – TU) či zeleninové placky (napríklad tieto cukinové – TU), prosto…stojí to orientačne 10EUR, využijem to minimálne 5krát do mesiaca (použi vo vyhladávači heslo „panvica na lievance) a ušetrí mi to zakaždým polhoďku …oplatí sa mi to? mne hej! pre tých, čo som ich zmanipulovala na kúpu ryžovaru (prečo mrkni TU http://lahsie.sk/?p=38) a už sa im do kuchyne fakt, ale že fakt nič nezmestí, postačí aj obyčajná panvica.

Potrebujeme (cca 10-12 ks lievancov):

  • 2 zrelé banány (začínajú mať hnedé bodky) – môžete použiť akýkoľvek banán, ale čím je žltší a bodkovanejší, tým je sladší, ergo nemusíte pridávať dodatočne sladidlo
  • 5 PL pomletých ovsených vločiek (ja ich meliem na mlynčeku na kávu, ktorý nepoužívam na mletie kávy 😀 ) – ak túto možnosť nemáte, použite špaldovú múku
  • 3 PL pohánkovej múky – opäť, ak túto možnosť nemáte, použite špaldovú múku
  • cca 2 dcl rastlinného mlieka (záleží od múky, akú použijete, ak to bude príliš husté, prilejte rastlinné mlieko/vodu, ak príliš tekuté, prihoďte múku)
  • 1 vanilkový cukor – keď dáte DMBio Vanilkový cukor Bourbon ani odporcovia pohánky nezbadajú, že ste ju použili… tsaaaaa
  • 1 PL repkového oleja (voliteľné, dávam to preto, že som lenivá zakaždým natierať panvicu olejom, a takto sa to nepripečie – nesúďte ma)
  • štipka soli

V miske popučíme banány (smelo zapojte do tejto aktivity potomka, on bude rád a vy môžete zatiaľ piť kávu – true story). Banán môžete mixnúť s mliekom v mixéry a následne pridať ostatné suroviny, ale zašpiníme si mixér…chce sa nám to umývať? hmmmm… tak či onak, výsledná konzistencia je hustejšieho charakteru, ale stále tomu môžeme hovoriť tekutá…

Ak ste použili zelenšie banány, šupnite tam za PL čakankového sirupu, alebo iného sladidla.

Ak máte panvicu na lievance pôjde to rýchlo, opečte z každej strany, olej už máte v ceste takže netreba… a podoberať môžete stierkou, ide to s tým parádne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *