Ak máte ryžovar…. 😀 práve Vám napadlo, či mi nešibe… nie, nie… počkajte…..dokončím… ak máte ryžovar, nemusíte nič merať ani vážiť, stačí Vám použiť ryžovarovú ODMERKU 😀 (ryžovarová odmerka = 160ml).
Na cca 6 palaciniek potrebujeme:
- 2 odmerky hladkej (špaldovej) múky
- 3 odmerky sójového alebo iného rastlinného mlieka (ak dávate raw mlieko, čo ste si vyrobili, alebo mlieko bez pridaného cukru, tak môžete pridať aj 1 PL čakankového sirupu, no ak plánujete palacinky plniť sladkým džemom, netreba)
- 1 vanilkový cukor
- štipku soli
- *ak máte palacinkár, tak olej netreba, ak ale použijete obyčajnú panvicu, tak potrite panvicu olejom, alebo ho pridajte trochu do cesta
*ak nemáte ryžovarovú odmerku, alebo ste skôr na presné čísla, tak na 6 palaciniek si odvážte 200g hladkej múky, a odmerajte 450ml rastlinného mlieka, vanilkový cukor plus ďalšie sladidlo podľa svojej chute.
Všetko spolu dobre zmiešajte, ideálne metličkou, aby ste v ceste nemali hrudky. Ak máte čas, nechajte cesto trochu odstáť, aby v ňom neboli bublinky. Rozohrejte palacinkár/panvicu a nalejte naň cesto. Po chvíľke otočte, aby sa opiekla aj druhá strana – tip – ja na to používam stierku 😀 dobre sa tým palacinka podoberie a netrhá sa. Dcére to pokvapkáme datľovým sirupom, velkáči si dajú niekedy orieškové maslo, alebo džem.