Tatkova slivka opäť krásne zarodila. Spravili sme slivkový džem („recept“ nájdete tu). Čo-to sme rozdali a čo-to pojedli… no a zostali nám slivky … bio eko úžansé…ale medzi riadkami asi čítate, že sa rýchlo kazia… + 4 deti doma + krátka úvaha a výsledok je – slivkový kolááááč.
Tento koláčik sme robili s osemročnou neterou a v podstate ho zvrtla celý sama 🙂 asistovala som len s rúrou, inak to kľudne nechajte na potomkov.
Na plech veľkosti 40X30 potrebujeme (môžete samozrejme použiť aj menší plech):
- 1 banán
- 1 hrnček rastlinného mlieka (dala som sojove)
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky (á 250ml) špaldovej múky (môže byť aj celozrnná)
- 3/4 hrnčeka hnedého cukru (môžete aj menej)
- 1 prášok do pečiva (bez fosfátov)
- štipka soli
- cca 500 – 600 g sliviek (alebo iné ovocie – maliny, jahody, čučuriedky, broskyne, černice …)
Vo veľkej miske popučte banán na kašičku, primiešajte rastlinné mlieko a olej a prisypte múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko spolu premiešajte a vylejte na vymastený a vysypaný plech. Posypte nakrájanými slivkami (môžete nechať aj polky, ale mne to viac chutí ked sú menšie kúsky) a pečte na cca 180 °C cca 40 minút (resp. kým plocha medzi slivkami nezozlatne).
Už len sledujte, ako mizne z plechu 🙂