Chlieb v (ne)vajíčku („bundášik“)

Keď som bola malá, bol chlebík vo vajíčku jasná voľba víkendových raňajok. A moja mami ho robila vždy perfektne a vždy VEĽA. Keď sme prešli na rastlinnú stravu, skúšala som to párkrat, a potom dlllho dlllho nič (kto by sa s tým džubal, keď môže byť radšej ovsena kaša, avokadova natierka, lievance alebo chlieb s džemom).

ALE dnes, keď som tak pozrela na tú kopu pečiva a chleba, ktoré sme doma mali a nikto ho nejedol, skrsol nápad… Hlavou mi preblesklo: čo na to vlastne treba? hmmm… cícerová múka (alebo hraška) – mám, voda + soľ – mám (a pre fajnšmekrov aj sol Kala namak, ktorá vôňou pripomína vajíčko, ale v zasade ju vôbec netreba).

Prísady:

  • 4-5 krajcov chleba
  • 3 PL cícerovej múky
  • pohar vody
  • štipku soli (a/alebo kala namak)
  • olej

V hlbokom tanieri zmiešame cícerovú múku s vodou a soľou tak, aby konzistenciou pripomínala rozšľahané vajíčko. Namočíme chlieb s oboch stran a opražíme na oleji… Toľko… že to ani nie je recept, lebo je to také easy? nevadí… za tú chuť to stálo 🙂 Mňam.

a nezabudnite, že prípravu môžete zveriť do rúk „pomocným škriatkom“ 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *