Si tak vravím, že receptov na ovsenú kašu je „na internetoch“ minióndvesto, ale keď už ju varím stále rovnako, tak si to sem hodím.
Btw, ak máte chorého potomka, ku ktorému musíte čochvíľa odbiehať, alebo Vám má prísť akurát kuriér- kľudne to nahádžte do ryžovaru (nemusíte miešať a ani byť v strese, že to na sporáku prihorí).
Na cca 2 porcie potrebujeme:
- 3 odmerky (160ml) celých ovsených vločiek
- 5 odmeriek rastlinného mlieka (alebo mlieko/voda pol napol)
- za hrsť hrozienok
- za hrsť kešu orechov alebo mandlí
- 1PL čakankového sirupu
- štipku soli
Všetko hodíte do hrnca/ryžovaru, zamiešate. Po cca 15 min. je hotovo. (ryžovar bude treba vypnúť manuálne, ak ho to necháte dovariť do „samovypnutia“, bude to suchšie – nevadí, prilejete trochu rastlinného mlieka).
Ak máte čas, môžete k vyššie uvedeným surovinám pridať nastrúhané jablko a/alebo 1PL maku, alebo kokosu a uvariť to spolu.
Na vrch uvarenej kaše si odporúčam prihodiť:
- pomleté ľanové semienko (1PL) – ohľadne fantastických účinkoch ľanových semienok, ako aj to, prečo je lepšie, ak sú pomleté, nájdete info TU:
- bobuľové ovocie (mrazené, sušené, alebo čerstvé)
- banán, datle, figy, čakankový alebo datľový sirup, alebo čokoľvek, čo vám to osladí 😉