Zeleninové rolky z ryžového papiera

Milujem leto, ALE vonku je bezmála 50°C a povedzme si popravde 1) komu by sa v tom teple chcelo reálne variť? 2) chcelo by to niečo svieže, ale na šalát sa mi zvyšok „stravníkov“ vykašle 3) treba minúť zeleninu, ale viď predch. bod 4) máme kvantum ryžového papiera v zásobe…

Potrebujeme:

  • 1 balenie (cca 80g) ryžových rezancov
  • zeleninu podľa vlastného výberu- u nás: červená paprika, mrkva, uhorka, jarná cibulka, baby špenát
  • tofu – použili sme Teriyaki tofu z Lidla
  • ryžové papiere
  • omáčku:
    • 1-2 PL arašidového masla
    • 1 PL čakankového sirupu
    • strúčik cesnaku
    • 4 PL sójovej omáčky
    • 1 PL citronovej stavy

Najprv uvaríme ryžové rezance (podľa návodu na obale) – tie moje stačilo zaliať vriacou vodou a nechat ich zakryté cca 5 min, scedíme a prepláchneme pod prúdom studenej vody.

Umytú a očistenú zeleninu (papriku, mrkvu, uhorku, jarnú cibuľku) a tofu nakrájame na paličky cca rovnakej dĺžky.

Ryžový papier vložíme na 10 sekúnd (resp. podľa návodu) do nádoby s vlaznou/teplou vodou. Po zmäknutí ho rozprestrieme a do jeho dolnej polovice uložíme pripravené zeleninové paličky, tofu, špenát, rezance a „zvinieme“. Najskôr ako palacinku, ku koncu preložíme bočné strany smerom dovnútra a dorolujeme. Opakujeme, kým máme suroviny, chuť a čas. Podávame s omáčkou.

Omáčka: V menšej miske zmiešame arašidové maslo, čakankový sirup, pretlačený cesnak, sójovú omáčku a citrónovú šťavu. Postupne k tomu primiešavame horúcu vodu (cca 80 ml horúcej vody alebo riedime, kým to nie je riedke tak akurát)

PS- dcére to ako rolka nechutilo, ale keď som jej šupla na tanier samostatné ingrediencie (slíže, tofu, zelenina- bez omáčky) tak zjedla vsetko 😅

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *